Scherper zien zonder bril

Scherper zien zonder bril

Naargelang uw leeftijd en de specifieke afwijkingen van uw oog, kan het laseren van het hoornvlies, implantatie van een intra-oculaire-contactlens (ICL) of een multifocale implantlens een oplossing bieden. Hieronder kan u meer informatie vinden.

OOGLASER

Een ooglaserbehandeling is een veilige en frequent uitgevoerde ingreep voor de correctie van bijziendheid, verziendheid en astigmatisme.

Bij deze pijnloze en korte ingreep wordt de kromming van het hoornvlies gecorrigeerd in slechts enkele minuten tijd. De 2 ogen worden meestal dezelfde dag samen behandeld. Naargelang de afwijking van uw ogen en uw wensen heeft u de keuze tussen een Femtolasik ingreep of een advanced-prk ingreep.

De recuperatie van het zicht en werkonbekwaamheid varieert tussen 2 dagen voor Femtolasik tot 5 dagen voor advanced-prk. Na de ingreep zal u de ogen een tijdje moeten indruppelen voor droge ogen.

Hieronder vindt u een link naar onze brochure met extra informatie over refractieve oogchirurgie.

ICL: IMPLANTEERBARE CONTACTLENS

Voor mensen die van hun bril of contactlenzen af willen is een implantatie van een contactlens (ICL) een veilige en efficiënte optie.

Met deze lens, die permanent ter plaatse blijft in het oog en voor de eigen lens wordt gepositioneerd, kan zowel bijziendheid, verziendheid als astigmatisme gecorrigeerd worden. 

De ingreep is pijnloosduurt slechts een kwartier en gebeurt doorheen een minuscule opening. Meestal worden beide ogen samen behandeld. 

Het voordeel van deze procedure is dat er geen droge ogen optreden na de ingreep zoals bij laseringrepen. Bovendien is de recuperatie van het zicht zeer snel: gemiddeld 1 dag. Tenslotte is de procedure reversiebel: de lens kan eenvoudig verwijderd worden met een kleine interventie indien daar behoefte aan zou zijn. 

 

MULTIFOCALE IMPLANTLENZEN

Vanaf 40-45 jaar hebben de meeste mensen een leesbril nodig. Meestal is dit met een laserbehandeling niet te verhelpen.

Hier kunnen multifocale implantlenzen een oplossing bieden die u scherp laten zien zowel in de verte als kortbij.

Bij deze pijnloze ingreep wordt de lens vervangen zoals bij een cataractingreep, vandaar ook wel de benaming clear lens exchange. De ingreep duurt slechts een 20-tal minuten en het zicht recupereert zich al na 1 tot 2 dagen. Het nadeel van multifocale implantlenzen is wel dat er halo’s kunnen worden waargenomen rond lichtbronnen in de duisternis.

UW AFSPRAAK

Plan hier je afspraak specifiek voor advies rond ingrepen om beter te zien zonder bril (ooglaser-lensimplanten). Er wordt extra tijd voorzien om u in alle rust een gepersonaliseerde behandeling voor te stellen en al uw vragen te beantwoorden.

**Gelieve uw contactlenzen 1 week voordien uit te laten voor correcte metingen en een chauffeur te voorzien zodat druppels die de pupil verwijden kunnen geïnstilleerd worden. Indien u harde contactlenzen draagt, dient u de lenzen gedurende 3 weken uit te laten.

OOGSCREENING 'ZIEN ZONDER BRIL' TELECONSULT

Indien u geen beschikbare afspraak vindt die u past, kan u op voorhand vrijblijvend telefonisch gescreend worden voor ingrepen om beter te zien zonder bril. Na het invullen van onze digitale vragenlijst, zullen wij u opbellen en wat bijkomende vragen stellen om na te gaan of u in aanmerking komt voor brilvervangende ingrepen zoals ooglaserbehandelingen, ICL voorzetlenzen of heldere lensvervanging met multifocale lensimplanten. We raden u dit ten zeerste aan, om zo gericht tijdens een gratis teleconsult jouw verwachtingen te kunnen bespreken en een snelle correcte vervolg afspraak te kunnen inplannen.

Klik hier om het formulier oogscreening via teleconsult in te vullen en vrijblijvend meer informatie te ontvangen.